Medicina Muncii

Medicina muncii are drept obiectiv menținerea stării de sănătate a angajatului la locul de muncă și prevenirea îmbolnăvirilor acestuia legate de profesie.

Clinica Meridian asigură întreaga gamă de servicii de medicina muncii într-un program flexibil, adaptat nevoilor solicitanților.

PROGRAMEAZA-te
Meridian Clinic Cluj-Napoca - Fotografie de prezentare

Ce presupune medicina muncii pentru angajați? 

Pentru angajați, medicina muncii implică în primul rând evaluarea stării de sănătate la angajare și la locul de muncă, examinări medicale și investigații pentru a evalua diferite probleme ce pot fi afectate de condițiile de lucru, precum și instruire în ceea ce privește siguranța și sănătatea la locul de muncă. În general, medicina muncii are un rol important în protejarea sănătății și siguranței angajaților și asigurarea unui mediu de lucru sigur și sănătos.

Ce presupune medicina muncii pentru angajatori? 

Pentru angajatori, medicina muncii presupune îndeplinirea obligațiilor legale de protejare a sănătății și siguranței angajaților la locul de muncă. Angajatorii trebuie să asigure condiții de lucru sigure și sănătoase, să gestioneze eficient riscurile și să asigure instruirea și protejarea angajaților împotriva accidentelor și bolilor profesionale. În acest scop, medicina muncii vine în sprijinul angajatorilor pentru a furniza servicii de evaluare a riscurilor pentru sănătate și siguranță, evaluarea capacității de muncă a angajaților și îndrumare privind un mediu sigur de lucru.

Servicii medicina muncii la Meridian Clinic în Cluj 

În cadrul Meridian Clinic vă punem la dispoziție următoarele servicii de medicina muncii:

  • control medical la angajare;
  • control medical periodic;
  • examen medical la reluarea muncii;
  • evaluarea riscului de sănătate;
  • examen medical de adaptare și consiliere pentru adaptarea la locul de muncă.

Angajatorii din orice domeniu de activitate, atât din sectorul public, cât și din sectorul privat sunt obligați să respecte reglementările în vigoare privind supravegherea sănătății lucrătorilor (conform H.G. nr.355/2007 completata cu HG nr. 1169/2011).

Medicina muncii este un partener important pentru angajatori în îndeplinirea obligațiilor legale și în protejarea sănătății și a siguranței angajaților la locul de muncă. Nu amâna prezentarea angajaților la medicina muncii! Sănătatea lor e acum mai importantă ca oricând!

Echipa medicală medicina muncii Cluj

La Meridian Clinic venim în sprijinul angajaților și angajatorilor cu servicii medicale complete de medicina muncii.

Dr. Florea Cristian
Dr. Florea Cristian

Medic specialist

Luni 08:00 - 13:00

Miercuri 08:00 – 13:00

În ce constă un consult de medicina muncii? 

Un consult de medicina muncii implică evaluarea stării de sănătate a angajatului, identificarea unor eventuale riscuri și măsurile necesare pentru prevenția și gestionarea lor. Consultul implică în primul rând un interviu medical pentru a identifica eventuale probleme de sănătate ce ar putea fi afectate de condițiile de muncă sau ar putea afecta capacitatea de desfășurare a activității profesionale. 

De asemenea, se va face o examinare fizică, urmată de unele investigații specifice sau recomandări de analize și investigații (control oftalmologic, control ORL, EKG, radiografie pulmonară etc.). În final se vor oferi recomandări și instrucțiuni pentru a reduce riscurile pentru sănătate.

Prețuri Medicina Muncii Cluj

Venim în sprijinul angajaților și angajatorilor cu servicii complete de medicina muncii la prețuri avantajoase.

Vizare (lunar) concediu risc maternal
65 RON
Sinteză anuală
175 RON
Reemitere fișă la cerere
50 RON
Referat SSM (siguranță în muncă)
190 RON
Probe functionale ventilatorii
220 RON
Muncă în condiții de zgomot
150 RON
Notă informativă concediu risc maternal
250 RON
EKG (electrocardiogramă)
80 RON
Control medical - serviciu de probațiune
135 RON
Audiometrie
50 RON
Adeverință titularizare
180 RON
Control medical angajare/periodic
110 RON
Control medical angajare/periodic manipulant marfă
110 RON
Control medical angajare/periodic pentru lucru la înălțime, șofer, agent de pază fără armă (include și examen psihologic)
180 RON
Adeverință medicală - prelungire ședere
200 RON

Care sunt criteriile dupa care o persoană poate fi declarată aptă de muncă? 

În urma controlului de medicina muncii, medicul poate decide dacă angajatul este considerat apt de muncă – adică apt din punct de vedere medical pentru a putea desfășura respectiva activitate profesională. Criteriile ca o persoană să fie considerată aptă de muncă includ: compatibilitatea unor eventuale afecțiuni prezente cu locul de muncă, eventuale probleme medicale ce pot afecta sănătatea și siguranța altor angajați, afecțiuni ce pot periclita siguranța mediului de lucru sau a produselor oferite, un eventual risc pentru sănătatea persoanelor cărora angajatul le asigură serviciile oferite.

Întrebări frecvente 

Cum trebuie să mă pregătesc pentru un control de medicina muncii?

Înaintea unui control de medicina muncii trebuie să vă informați cu privire la activitatea pe care o veți desfășura – reguli de siguranță, condiții de lucru etc. De asemenea, va trebui să prezentați istoricul medical, ce tratamente urmați și aduceți toate documentele medicale relevante.

Ce diagnostic poate da medicul când faci medicina muncii? 

În general, în urma controlului de medicina muncii, medicul va decide dacă angajatul este considerat: apt din punct de vedere medical, apt condiționat, inapt temporar în muncă sau inapt permanent în muncă.

Odată la cât timp este necesar un consult de medicina muncii?

Frecvența controalelor periodice de medicina muncii poate varia în funcție de sectorul de activitate și specificiul activității. De asemenea, este necesar un consult de medicina muncii la angajare, la reluarea activității după o perioadă de absență sau la schimbarea locului de muncă.