Afecțiuni neurologice copii
La Meridian Clinic poți beneficia de consultații neurologie pediatrică pentru diagnosticarea oricăror afecțiuni neurologice prezente. Un doctor neurologie pediatrică este specializat în depistarea următoarelor tipuri de afecțiuni:
- cefalee și migrene;
- epilepsie și convulsii;
- traumatisme cranio-cerebrale;
- malformații congenitale;
- scleroză multiplă;
- întârzieri de dezvoltare neuropsihomotorie;
- paralizie cerebrală;
- tumori cerebrale;
- sindromul Tourette;
- tulburări neuromusculare;
- tulburări de comportament;
- autism;
- dizabilități intelectuale etc.
Dacă bănuiți că cel mic are o problemă la nivelul sistemului nervos, este important să solicitați sfatul unui neurolog pediatru cât mai curând posibil. La clinica medicală Meridian Clinic, echipa noastră de neurologie copii vă este alături pentru un diagnostic eficient și pentru recomandări de tratament specifice, cu profesionalism, empatie și dăruire.
Investigații neurologie copii
La Meridian Clinic poți beneficia de o varietate de investigații neurologie copii Cluj, care să faciliteze diagnosticul prompt și eficient:
- consultație neurologie pediatrică;
- evaluare dezvoltare neurologică la copii;
- monitorizarea evoluției pacientului.
În plus, pot fi recomandate și eliberate bilete de trimitere pentru alte investigații care să faciliteze stabilirea diagnosticului: CT, RMN, electroencefalografie (EEG), electromiografie (EMG), puncție lombară etc. Tipurile de investigații neurologie pediatrică necesare variază în funcție de simptomele prezente, de istoricul medical și de informațiile obținute în timpul consultației și examinării fizice.
În ce constă un control de neurologie pediatrică?
În timpul unui control neurologie pediatrică, medicul va adresa o serie de întrebări privind semnele și simptomele prezente, dar și preocupările specifice pe care le au părinții cu privire la sănătatea neurologică a copilului - anamneza. Este util să aduceți orice documente medicale care să arate istoricul medical al copilului.
Ulterior, medical va efectua o examinare fizică pentru a depista orice semne ale unor afecțiuni prezente. Examinarea are rolul de a evalua statusul mental și cognitiv, echilibrul, forța și motricitatea, reacția la stimuli, reflexele. De asemenea, se pot recomanda anumite analize sau investigații, pentru a putea pune un diagnostic precis și pentru a oferi un plan de tratament individualizat.